Categories: ArticlesBloc

Escombrant la casa

La pràctica de la meditació no necessàriament et farà sentir millor, el que sí que et permet és obrir la possibilitat de veure les coses amb més claredat per tal que emergeixin noves solucions als problemes de sempre.

De vegades, les sensacions, les emocions, els records i les projeccions que apareixen durant una pràctica de meditació són difícils de manejar i digerir, sobretot si apareixen sense esperar-les. És per això que és important que dediquis un temps després de la pràctica a interpretar alguna d’aquestes experiències que sorgeixen de la pràctica. Ho pots fer amb tu mateix, de la mà d’un instructor, de la família o de qui consideris apropiat.

Tingues present que no és la pràctica meditació la que provoca les sensacions o les emocions desagradables, senzillament passa que, en entrar en un estat d’introspecció, sense distraccions, sense afegir res més, només atenent a l’experiència del moment present, t’estàs donant l’oportunitat de deixar sortir les tensions acumulades durant el dia, durant els anys o de tota la vida.

La meditació és com escombrar la casa, millor una mica cada dia i això et permet anar netejant i deixant anar. És una manera de reconnectar-te amb el teu interior, el teu cos físic i alliberar tensions.

Neteges perquè no arribi el dia que la casa no sigui impossible d’estar i, mentre netes, recorda que veuràs la pols i com més llum hi ha més pols veus, així que tingues en compte que, si això passa, vas bé, molt bé. Que sorgeixin emocions contingudes, que surtin, encara que no tinguin una explicació, que es dissolguin.

Òscar Carrera

Share
Published by
Òscar Carrera

Recent Posts

Meditant amb música

Moltes persones consideren que la veritable forma de meditació només es dóna amb l’absència de…

1 any ago

ELS 10 MILLORS MUDRES PER A LA PRÀCTICA DE MEDITACIÓ

Quantes vegades has vist fotos de persones meditant que col·loquen les mans amb les puntes…

2 anys ago

DE LA V a L’ALA

Cada dia vivim experiències agradables i desagradables i, de fet, no crec que puguem tenir…

2 anys ago

Mantres: eines meditatives per a la concentració i la quietud mental

Els mantres són una combinació poderosa de paraules i música que es canten a ritme…

2 anys ago

Anàlisi de les principals APPs de meditació

Us passo una petita anàlisi del top de Meditacions amb opció de pagament en idioma…

2 anys ago

Sostenir la pràctica de meditació i l’exercici dels 9 punts

Hi ha algun consell real i pràctic que de debò pugui ajudar un meditador o…

2 anys ago